ابوالقاسم ایرجی در گفتگو با میراث آریا(chtn) افزود: با ریشه یابی علت تخریب بناهای تاریخی و اینکه چرا نتوانستیم به طور موثری از این مواریث حفاظت کنیم به این نکته میرسیم که اتکای ما در سال های گذشته فقط به منابع دولتی بوده است.
وی ادامه داد: همه از سازمان میراث فرهنگی انتظار دارند حفاظت و مرمت از این بناها و اماکن را انجام دهد در حالی که این رویکرد باید عوض شود، ادامه این روش که از یک سازمان با منابع محدود و روشهای معمول انتظار داشته باشیم تمام این آثار را حفاظت کند درست نیست.
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با اشاره به اینکه روند حفظ و حراست از میراث فرهنگی باید با استفاده از راهکارهای دیگر ادامه پیدا کند، یادآور شد: حضور بخش خصوصی در این فرآیند میتواند با روشهای متنوعی همراه باشد، به طور مثال این امکان برای بخش خصوصی وجود دارد که هم به منافع اقتصادی مورد نظر خود برسد و هم با احیاء بناهای تاریخی و تغییر کاربری آنها به فضاهای فرهنگی، در توسعه فرهنگی جامعه هم نقش موثری ایفا کند.
ایرجی ادامه داد: اینگونه اقدامات امروز در بیشتر کشورهای دنیا اجرا میشود، اما حضور بخش خصوصی باید با ضوابط و چارچوبهای مشخصی همراه باشد که تعهدات اجرایی را نیز به همراه داشته باشد، حفظ ارزش های فرهنگی و تاریخی بناها و اماکن یکی از اصولی است که باید در هر شرایطی توسط بخش خصوصی رعایت شود.
مدیر عامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی تصریح کرد: مشارکت بخش خصوصی در حفظ، معرفی و احیاء بناهای تاریخی سازوکارهای مختلفی دارد که نیازمند بررسی و ارائه راهکارهای عملی است.
وی اظهار داشت: ورود بخش خصوصی به روند حفظ و احیاء بناها و اماکن فرهنگی و تاریخی هم از لحاظ اقتصادی و هم از بعد فرهنگی فواید بسیاری به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام/